Duna hullám

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Duna hullám

Hozzávalók:
Tészta hozzávalói 22 x 32 cm-es tepsihez:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 6 db tojás
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek kakaó
  • 1 üveg meggybefőtt (v. frissen szedett meggy) a szóráshoz

Krém hozzávalói:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Csokoládémáz:

  • 20 dkg tortabevonó csokoládé
  • 3 ek étolaj

Elkészítése:

A margarint keverjük habosra a porcukorral, majd egyesével keverjük hozzá a tojások sárgáját.

A tojások fehérjét verjük egy csipet sóval kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a margarinos-tojásos masszához.

Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd óvatosan keverjük össze.

Az összekevert tésztát ezután osszuk el kétfelé, majd az egyik feléhez keverjük hozzá a vaníliás cukrot, a másik feléhez pedig a kakaót.

Egy 22×32 cm-es tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a sárga tésztát. Ezután szórjuk meg az alaposan lecsepegtetett meggyel, majd öntsük rá a barna tésztát. A tészta tetejét egyenletesen simítsuk el.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. Ezután vegyük ki a sütőből és a tepsiben hűtsük ki egészen.

A pudingport keverjük össze a cukorral, majd egy kevés tejjel keverjük simára.

A maradék tejet tegyük fel melegedni, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a pudingos keveréket. Ezután kevergetve, pár perc alatt főzzük sűrűre, majd hűtsük ki egészen.

A margarint kezdjük el kikeverni egy kevés, teljesen kihűlt pudinggal, majd állandó keverés mellett, apránként adagoljuk hozzá a többi pudingos masszát is.

Ezután a pudingos krémet egyenletesen kenjük rá a teljesen kihűlt tészta tetejére.

A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd kanalazzuk hozzá az étolajat. Ezután gőzfürdő fölött olvasszuk fel, és keverjük simára.

Ezután az olvasztott csokoládéval vonjuk be a pudingos krém tetejét. (mielőtt még teljesen megdermedne a csokoládé, ízlés szerint jelöljük be a szeleteket)

Tegyük néhány órára hideg helyre a süteményt, hogy az ízek kellően összeérjenek, majd tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel.