Drazsés szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 4 dkg cukor
- 8 dkg olvasztott margarin
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 6 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dltej
- 1 doboz mascarpone
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg cukor
- 1 csomag mazsolás drazsé
Elkészítése:
A tojás sárgáját a cukorral és a folyékony margarinnal habosra kikeverem. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem és a sárgájához adom. A lisztbe vegyítem a sütőport és a masszába keverem. Sütőpapiros sütőlapon sütöm 170-180 fokon. Amikor meghűlt 3 egyenlő részre felvágom.
Krémje:
A vaníliás pudingot a tejjel szokásos eljárással elkészítem. Amikor kihűlt hozzáadok egy doboz mascarponét. A tojás fehérjét gőz felett cukorral felverem és 2-3 kanállal a mascarponés krémhez adom. A többi a tészta tetejének díszítésére kell. A lapokat a krémmel összetöltöm és mindegyik lapra mazsolás drazsét szórok. A legfelső lapot habbal és drazséval díszítem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »