Dobálós piskóta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 ek liszt
- 4 ek cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - fél csomag sütőpor
- 300 g gyümölcs (jelen esetben meggy)
- fél marék durvára vágott dió (kb 5 dkg)
- fél marék mazsola (kb 5 dkg)
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A sütit nejem készítette, a dicséret Őt illeti.
Egy 25*25 cm-es sütőedényt kivajazunk.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket felverjük a cukorral, majd óvatosan hozzáadjuk a tojássárgákat és a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát a tálba terítjük, majd megszórjuk dióval, mazsolával és a gyümölccsel egyenletesen.
Előmelegített sütőben kb 25 perc alatt sült meg a piskóta. Mint minden más esetben, most is el lett végezve a tűpróba.
A dobálós piskóta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

