Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dobálós piskóta recept

Dobálós piskóta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 ek liszt
    • 4 ek cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél csomag sütőpor
    • 300 g gyümölcs (jelen esetben meggy)
    • fél marék durvára vágott dió (kb 5 dkg)
    • fél marék mazsola (kb 5 dkg)
    • porcukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    A sütit nejem készítette, a dicséret Őt illeti.

    Egy 25*25 cm-es sütőedényt kivajazunk.

    A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket felverjük a cukorral, majd óvatosan hozzáadjuk a tojássárgákat és a sütőporral elkevert lisztet.

    A tésztát a tálba terítjük, majd megszórjuk dióval, mazsolával és a gyümölccsel egyenletesen.

    Előmelegített sütőben kb 25 perc alatt sült meg a piskóta. Mint minden más esetben, most is el lett végezve a tűpróba.

    A dobálós piskóta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 192 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 24 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá