Dobálós piskóta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 ek liszt
- 4 ek cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - fél csomag sütőpor
- 300 g gyümölcs (jelen esetben meggy)
- fél marék durvára vágott dió (kb 5 dkg)
- fél marék mazsola (kb 5 dkg)
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A sütit nejem készítette, a dicséret Őt illeti.
Egy 25*25 cm-es sütőedényt kivajazunk.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket felverjük a cukorral, majd óvatosan hozzáadjuk a tojássárgákat és a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát a tálba terítjük, majd megszórjuk dióval, mazsolával és a gyümölccsel egyenletesen.
Előmelegített sütőben kb 25 perc alatt sült meg a piskóta. Mint minden más esetben, most is el lett végezve a tűpróba.
A dobálós piskóta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

