Dobálós piskóta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 4 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 300 g gyümölcs (jelen esetben meggy)
  • fél marék durvára vágott dió (kb 5 dkg)
  • fél marék mazsola (kb 5 dkg)
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítése:

A sütit nejem készítette, a dicséret Őt illeti.

Egy 25*25 cm-es sütőedényt kivajazunk.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket felverjük a cukorral, majd óvatosan hozzáadjuk a tojássárgákat és a sütőporral elkevert lisztet.

A tésztát a tálba terítjük, majd megszórjuk dióval, mazsolával és a gyümölccsel egyenletesen.

Előmelegített sütőben kb 25 perc alatt sült meg a piskóta. Mint minden más esetben, most is el lett végezve a tűpróba.