Diós-vaníliás szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg cukor
- 15 evőkanál víz
- 30 dkg liszt
- 15 dkg darált dió
- 1/2 csomag sütőpor
- diónyi vaj
- 3 dl cukrászhab a tetejére
Krémhez:
- 1 csomag vaníliás puding
- 4 evőkanál cukor
- 2 csapott evőkanál liszt
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dl tej
- 2 dl habtejszín
- 15 dkg rama
Elkészítése:
A tésztához a tojásfehérjét felverjük kemény habbá. A sárgájákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat és a vizet. Hozzákeverjük a liszttel elkevert diót és sütőport, végül beleforgatjuk a kemény fehérje habot.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és egy gáztepsi méretű magasabb falú tepsiben (érdemes kibélelni sütőpapírral) megsütjük kb.25-30 perc alatt.
A krémhez a pudingport elkeverjük a kétféle cukorral, a liszttel és a tojások sárgáival. Kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejjel és a tejszínnel egy lábasban folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Kihűtjük (ha siketünk vízfürdőben), majd a kihabosított ramaval sima krémmé keverjük.
Ezt a krémet a kihűlt piskótára simítjuk. 3 dl cukrászhabból kemény habot verünk (mert ez megtartja a formáját) és a krémre kenjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeletelhetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »