Diós-vaníliás karika recept

Hozzávalók:
- 25 dkg darált dió
- 20 dkg vaj
- 10+10 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- Őrölt vanília vagy vaníliás cukor
Elkészítése:
A szoba hőmérsékletű vajat keverd ki 10 dkg porcukorral és negyed teáskanál őrölt vaníliával (vagy vaníliás cukorral), majd keverd hozzá a lisztet és a diót, végül pedig kézzel gyúrd egynemű tésztává.
A tésztából ceruza vastagságú kukacokat sodorj, amiket 6-8 centis darabokra vágva, két végüket összenyomva formázz karikává.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig kell sütni – az alja éppen csak egy kicsit barnuljon meg -, majd forrón némi őrölt vaníliával elkevert porcukorba forgasd.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »