Diós-vaníliás karika recept

Hozzávalók:
- 25 dkg darált dió
- 20 dkg vaj
- 10+10 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- Őrölt vanília vagy vaníliás cukor
Elkészítése:
A szoba hőmérsékletű vajat keverd ki 10 dkg porcukorral és negyed teáskanál őrölt vaníliával (vagy vaníliás cukorral), majd keverd hozzá a lisztet és a diót, végül pedig kézzel gyúrd egynemű tésztává.
A tésztából ceruza vastagságú kukacokat sodorj, amiket 6-8 centis darabokra vágva, két végüket összenyomva formázz karikává.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig kell sütni – az alja éppen csak egy kicsit barnuljon meg -, majd forrón némi őrölt vaníliával elkevert porcukorba forgasd.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »