Diós, tejfölös sütemény recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 500 g liszt
- 100 g darált dió
- 250 g cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kk szódabikarbóna
- 3 ek olvasztott méz
A krémhez:
- 5 kis pohár tejföl
- 250 g dió
- 250 g porcukor
- 1 kk vanília kivonat
A tetejére:
- 150 g étcsokoládé
- 1,5 ek étolaj
vagy csokoládémáz:
- 20 dkg porcukor
- 2 ek kakaó
- 4-5 ek forró víz
- 2 dkg margarin
Elkészítése:
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, négy részre osztjuk, és lisztezett munkafelületen négy azonos méretű, 3-4 mm vastagságú lapot nyújtunk belőle.
Sütőpapírt terítünk egy sütőlapra, vagy egy tepsi hátára, és erre fektetjük a lapokat. 180 fokra előmelegített sütőben, egyenként 6-7 perc alatt megsütjük őket.
A krémhez összekeverjük a hozzávalókat, és megtöltjük a lapokat.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, és bevonjuk a sütemény tetejét. Egy napot hűvös helyen tartjuk, majd szeleteljük.
Ha csokoládémázat szeretnénk a tetejére tenni, akkor így készítsük:
A porcukrot összekeverjük a kakaóval, majd a közepébe egy mélyedést csinálunk. Ebbe tesszük a margarint, majd állandó keverés mellett hozzákeverjük a forró vizet.
Addig keverjük, hogy egy sűrű, de sima állagú massza legyen belőle. (A vizet apránként adjuk hozzá, mert lehet nem kell bele mind.)
Ezt a csokoládémasszát a sütemény tetejére csorgatjuk, majd szépen egyenletesen elsimítjuk. Ugyanúgy hagyni kell dermedni, és pihenni a sütit, majd ízlés szerinti méretűre felszeletelni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

