Diós tarka piskótatekercs recept
Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek finomliszt
- 6 ek porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vaníliás cukor
- 1 mk sütőpor
Diós részhez:
- 4 ek darált dió
- 1 tk sütőpor
Töltéshez:
- 4 ek nutella
Elkészítése:
A tojásokat a cukrokkal és a citrom reszelt héjával habosra keverjük. Egy fakanállal hozzákeverjük az 1 mokkáskanál sütőporral elkevert lisztet.
A piskóta masszából elveszünk 1/3 részt, és hozzá keverjük a sütőporral elkevert darált diót.
Egy 30×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A piskótát beleöntjük, elsimítjuk, majd rákanalazzuk a diós részt.
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A sütőpapírt leválasztjuk, majd porcukorral meghintett konyharuhára tesszük, és még melegen feltekerjük.
Amikor kihűlt kibontjuk, nutellával megkenjük és feltekerjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

