Diós tarka piskótatekercs recept
Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek finomliszt
- 6 ek porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vaníliás cukor
- 1 mk sütőpor
Diós részhez:
- 4 ek darált dió
- 1 tk sütőpor
Töltéshez:
- 4 ek nutella
Elkészítése:
A tojásokat a cukrokkal és a citrom reszelt héjával habosra keverjük. Egy fakanállal hozzákeverjük az 1 mokkáskanál sütőporral elkevert lisztet.
A piskóta masszából elveszünk 1/3 részt, és hozzá keverjük a sütőporral elkevert darált diót.
Egy 30×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A piskótát beleöntjük, elsimítjuk, majd rákanalazzuk a diós részt.
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A sütőpapírt leválasztjuk, majd porcukorral meghintett konyharuhára tesszük, és még melegen feltekerjük.
Amikor kihűlt kibontjuk, nutellával megkenjük és feltekerjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

