Diós tarka piskótatekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 ek finomliszt
  • 6 ek porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 mk sütőpor

Diós részhez:

  • 4 ek darált dió
  • 1 tk sütőpor

Töltéshez:

  • 4 ek nutella

Elkészítése:

A tojásokat a cukrokkal és a citrom reszelt héjával habosra keverjük. Egy fakanállal hozzákeverjük az 1 mokkáskanál sütőporral elkevert lisztet.

A piskóta masszából elveszünk 1/3 részt, és hozzá keverjük a sütőporral elkevert darált diót.

Egy 30×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A piskótát beleöntjük, elsimítjuk, majd rákanalazzuk a diós részt.

180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A sütőpapírt leválasztjuk, majd porcukorral meghintett konyharuhára tesszük, és még melegen feltekerjük.

Amikor kihűlt kibontjuk, nutellával megkenjük és feltekerjük.