Diós szelet karamellel recept
Hozzávalók:
- 2 ostyalap
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g kristálycukor
- 200 g darált dió
- 3 ek finomliszt
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1⁄2 cs sütőpor
- 397 g édesített sűrített tej (vagy karamellizált sűrített tej)
- 250 g margarin
- 50 g darált dió (díszítéshez)
- étcsokoládé
Elkészítése:
A felbontatlan sűrített tejet feltesszük annyi vízben főzni, amennyi ellepi. Kb 2,5 órán át főzzük (karamellizáljuk). A vízben hagyjuk kihűlni. Ha kész karamellt vettünk, ezt a lépést kihagyjuk.
A tojásfehérjékből csipet sóval kemény habot verünk, apránként hozzáadjuk a cukrot, a tojás sárgákat, a darált diót, lisztet, zsemlemorzsát, sütőport. Alaposan átkeverjük.
Az ostyalapokkal kibéleljük a tepsi alját, ráöntjük a tésztát, majd előremelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
A kész karamellt kikeverjük a margarinnal. A krémmel lekenjük a sütemény tetejét, durvára darált dióval és olvasztott csokoládéval díszítjük.
Hideg helyre tesszük minimum 5 órára. Tetszés szerint szeleteljük.
Tipp:
Az előkészületek kb 15 percet vettek igénybe (kész karamellizált sűrített tejet vettem). Én 25*35 cm tepsiben 180°C hőlégkeveréses sütőben sütöttem készre kb 20 perc alatt.