Hozzávalók:
Elkészítése:
A felbontatlan sűrített tejet feltesszük annyi vízben főzni, amennyi ellepi. Kb 2,5 órán át főzzük (karamellizáljuk). A vízben hagyjuk kihűlni. Ha kész karamellt vettünk, ezt a lépést kihagyjuk.
A tojásfehérjékből csipet sóval kemény habot verünk, apránként hozzáadjuk a cukrot, a tojás sárgákat, a darált diót, lisztet, zsemlemorzsát, sütőport. Alaposan átkeverjük.
Az ostyalapokkal kibéleljük a tepsi alját, ráöntjük a tésztát, majd előremelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
A kész karamellt kikeverjük a margarinnal. A krémmel lekenjük a sütemény tetejét, durvára darált dióval és olvasztott csokoládéval díszítjük.
Hideg helyre tesszük minimum 5 órára. Tetszés szerint szeleteljük.
Az előkészületek kb 15 percet vettek igénybe (kész karamellizált sűrített tejet vettem). Én 25*35 cm tepsiben 180°C hőlégkeveréses sütőben sütöttem készre kb 20 perc alatt.