Diós scone recept

Hozzávalók:
6 db-hoz:
- 25 dkg liszt
- 2,5 tk sütőpor
- 6 dkg vaj
- 6 dkg dió (+ a tetejére)
- 1,5 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (kicsi)
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Elkészítése:
Egy tálba tegyük bele a lisztet, majd adjuk hozzá a sütőport, a vaníliás cukrot, és egy csipet sót, majd keverjük alaposan össze.
Ezután adjuk hozzá a feldarabolt hideg vajat, majd az ujjainkkal morzsoljuk össze, hogy a zsemlemorzsára hasonlítson.
Ezután adjuk hozzá az apróra összevágott diót, és nagyjából keverjük össze (én késsel vágtam fel apróbb darabokra a diót).
Ezután öntsük hozzá a hideg tejet, és késsel keverjük össze a tésztát, majd borítsuk ki lisztezett felületre. Egy-két mozdulattal formáljuk nagyjából cipóvá, de figyeljünk, nehogy túl sokáig gyúrjuk, mert különben túl tömör lesz a sütemény.
Végül kézzel lapítsuk ki a tésztát kb. 3 cm vastagra, majd vágjuk fel 6 háromszögre.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a háromszögeket. Ezután kenjük le a tetejét felvert tojással, majd mindegyikre helyezzünk egy-egy diót.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt szép aranyszínűre. Ez idő alatt a sütemény szépen megemelkedik. (Én légkeverésnél, 160 fokon, 15 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Tálaláskor a kihűlt süteményeket ízlés szerint sajttal és lekvárral kínáljuk.
A diós scone kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 16 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »