Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós scone recept

Diós scone
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    6 db-hoz:

    • 25 dkg liszt
    • 2,5 tk sütőpor
    • 6 dkg vaj
    • 6 dkg dió (+ a tetejére)
    • 1,5 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (kicsi)
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • csipet só

    Elkészítése:

    Egy tálba tegyük bele a lisztet, majd adjuk hozzá a sütőport, a vaníliás cukrot, és egy csipet sót, majd keverjük alaposan össze.

    Ezután adjuk hozzá a feldarabolt hideg vajat, majd az ujjainkkal morzsoljuk össze, hogy a zsemlemorzsára hasonlítson.

    Ezután adjuk hozzá az apróra összevágott diót, és nagyjából keverjük össze (én késsel vágtam fel apróbb darabokra a diót).

    Ezután öntsük hozzá a hideg tejet, és késsel keverjük össze a tésztát, majd borítsuk ki lisztezett felületre. Egy-két mozdulattal formáljuk nagyjából cipóvá, de figyeljünk, nehogy túl sokáig gyúrjuk, mert különben túl tömör lesz a sütemény.

    Végül kézzel lapítsuk ki a tésztát kb. 3 cm vastagra, majd vágjuk fel 6 háromszögre.

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a háromszögeket. Ezután kenjük le a tetejét felvert tojással, majd mindegyikre helyezzünk egy-egy diót.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt szép aranyszínűre. Ez idő alatt a sütemény szépen megemelkedik. (Én légkeverésnél, 160 fokon, 15 percig sütöttem.)

    A sütőből kivéve helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

    Tálaláskor a kihűlt süteményeket ízlés szerint sajttal és lekvárral kínáljuk.

    A diós scone kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 321 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 34 g
    Zsír: 16 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá