Diós scone recept

Hozzávalók:
6 db-hoz:
- 25 dkg liszt
- 2,5 tk sütőpor
- 6 dkg vaj
- 6 dkg dió (+ a tetejére)
- 1,5 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (kicsi)
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Elkészítése:
Egy tálba tegyük bele a lisztet, majd adjuk hozzá a sütőport, a vaníliás cukrot, és egy csipet sót, majd keverjük alaposan össze.
Ezután adjuk hozzá a feldarabolt hideg vajat, majd az ujjainkkal morzsoljuk össze, hogy a zsemlemorzsára hasonlítson.
Ezután adjuk hozzá az apróra összevágott diót, és nagyjából keverjük össze (én késsel vágtam fel apróbb darabokra a diót).
Ezután öntsük hozzá a hideg tejet, és késsel keverjük össze a tésztát, majd borítsuk ki lisztezett felületre. Egy-két mozdulattal formáljuk nagyjából cipóvá, de figyeljünk, nehogy túl sokáig gyúrjuk, mert különben túl tömör lesz a sütemény.
Végül kézzel lapítsuk ki a tésztát kb. 3 cm vastagra, majd vágjuk fel 6 háromszögre.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a háromszögeket. Ezután kenjük le a tetejét felvert tojással, majd mindegyikre helyezzünk egy-egy diót.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt szép aranyszínűre. Ez idő alatt a sütemény szépen megemelkedik. (Én légkeverésnél, 160 fokon, 15 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Tálaláskor a kihűlt süteményeket ízlés szerint sajttal és lekvárral kínáljuk.
A diós scone kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 16 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »