Diós scone recept
Hozzávalók:
6 db-hoz:
- 25 dkg liszt
- 2,5 tk sütőpor
- 6 dkg vaj
- 6 dkg dió (+ a tetejére)
- 1,5 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (kicsi) - 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Elkészítése:
Egy tálba tegyük bele a lisztet, majd adjuk hozzá a sütőport, a vaníliás cukrot, és egy csipet sót, majd keverjük alaposan össze.
Ezután adjuk hozzá a feldarabolt hideg vajat, majd az ujjainkkal morzsoljuk össze, hogy a zsemlemorzsára hasonlítson.
Ezután adjuk hozzá az apróra összevágott diót, és nagyjából keverjük össze (én késsel vágtam fel apróbb darabokra a diót).
Ezután öntsük hozzá a hideg tejet, és késsel keverjük össze a tésztát, majd borítsuk ki lisztezett felületre. Egy-két mozdulattal formáljuk nagyjából cipóvá, de figyeljünk, nehogy túl sokáig gyúrjuk, mert különben túl tömör lesz a sütemény.
Végül kézzel lapítsuk ki a tésztát kb. 3 cm vastagra, majd vágjuk fel 6 háromszögre.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a háromszögeket. Ezután kenjük le a tetejét felvert tojással, majd mindegyikre helyezzünk egy-egy diót.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt szép aranyszínűre. Ez idő alatt a sütemény szépen megemelkedik. (Én légkeverésnél, 160 fokon, 15 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Tálaláskor a kihűlt süteményeket ízlés szerint sajttal és lekvárral kínáljuk.
A diós scone kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 16 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


