Hozzávalók:
6 db-hoz:
Elkészítése:
Egy tálba tegyük bele a lisztet, majd adjuk hozzá a sütőport, a vaníliás cukrot, és egy csipet sót, majd keverjük alaposan össze.
Ezután adjuk hozzá a feldarabolt hideg vajat, majd az ujjainkkal morzsoljuk össze, hogy a zsemlemorzsára hasonlítson.
Ezután adjuk hozzá az apróra összevágott diót, és nagyjából keverjük össze (én késsel vágtam fel apróbb darabokra a diót).
Ezután öntsük hozzá a hideg tejet, és késsel keverjük össze a tésztát, majd borítsuk ki lisztezett felületre. Egy-két mozdulattal formáljuk nagyjából cipóvá, de figyeljünk, nehogy túl sokáig gyúrjuk, mert különben túl tömör lesz a sütemény.
Végül kézzel lapítsuk ki a tésztát kb. 3 cm vastagra, majd vágjuk fel 6 háromszögre.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a háromszögeket. Ezután kenjük le a tetejét felvert tojással, majd mindegyikre helyezzünk egy-egy diót.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt szép aranyszínűre. Ez idő alatt a sütemény szépen megemelkedik. (Én légkeverésnél, 160 fokon, 15 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Tálaláskor a kihűlt süteményeket ízlés szerint sajttal és lekvárral kínáljuk.