Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-rumos sütemény recept

Diós-rumos sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg porcukor
    • 4 ek baracklekvár
    • 30 dkg liszt
    • 1 dl tej
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg darált dió
    • 10 dkg vaj
    • 10 dkg kristálycukor
    • 0,5 dl rum

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a porcukorral és a 16 ek vízzel. Hozzáadjuk a lekvárt, a lisztet, a sütőport, majd a tojáshabot. A masszát sütőpapírral bélelt 22*38 cm-es tepsiben, kb 40 perc alatt megsütjük kis lángon. Ha kihűlt vízszintesen kettévágjuk.

    A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, majd a darált dióra öntjük. A vajjal és cukorral krémesre keverjük. Végül a rumot is beledolgozzuk.

    A krém 3/4-ét az alsó tésztalapra simítjuk. Rátesszük a tetejét, megkenjük a maradék krémmel és meghintjük porcukorral elkevert, darált dióval.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá