Diós-rumos sütemény recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg porcukor
- 4 ek baracklekvár
- 30 dkg liszt
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg vaj
- 10 dkg kristálycukor
- 0,5 dl rum
Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a porcukorral és a 16 ek vízzel. Hozzáadjuk a lekvárt, a lisztet, a sütőport, majd a tojáshabot. A masszát sütőpapírral bélelt 22*38 cm-es tepsiben, kb 40 perc alatt megsütjük kis lángon. Ha kihűlt vízszintesen kettévágjuk.
A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, majd a darált dióra öntjük. A vajjal és cukorral krémesre keverjük. Végül a rumot is beledolgozzuk.
A krém 3/4-ét az alsó tésztalapra simítjuk. Rátesszük a tetejét, megkenjük a maradék krémmel és meghintjük porcukorral elkevert, darált dióval.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.