Diós-rumos sütemény recept
Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg porcukor
- 4 ek baracklekvár
- 30 dkg liszt
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg vaj
- 10 dkg kristálycukor
- 0,5 dl rum
Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a porcukorral és a 16 ek vízzel. Hozzáadjuk a lekvárt, a lisztet, a sütőport, majd a tojáshabot. A masszát sütőpapírral bélelt 22*38 cm-es tepsiben, kb 40 perc alatt megsütjük kis lángon. Ha kihűlt vízszintesen kettévágjuk.
A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, majd a darált dióra öntjük. A vajjal és cukorral krémesre keverjük. Végül a rumot is beledolgozzuk.
A krém 3/4-ét az alsó tésztalapra simítjuk. Rátesszük a tetejét, megkenjük a maradék krémmel és meghintjük porcukorral elkevert, darált dióval.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

