Diós-rumos sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 4 ek baracklekvár
  • 30 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 0,5 dl rum

Elkészítése:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a porcukorral és a 16 ek vízzel. Hozzáadjuk a lekvárt, a lisztet, a sütőport, majd a tojáshabot. A masszát sütőpapírral bélelt 22*38 cm-es tepsiben, kb 40 perc alatt megsütjük kis lángon. Ha kihűlt vízszintesen kettévágjuk.

A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, majd a darált dióra öntjük. A vajjal és cukorral krémesre keverjük. Végül a rumot is beledolgozzuk.

A krém 3/4-ét az alsó tésztalapra simítjuk. Rátesszük a tetejét, megkenjük a maradék krémmel és meghintjük porcukorral elkevert, darált dióval.