Rózsa recept
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag sütőpor
- csipet szódabikarbóna
- kevés tej
A töltelékhez:
- 20 dkg darált mák
- 25 dkg cukor
- 2 dl tej
- 4 ek étkezési keményítő
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom leve
- aszalt gyümölcsök ízlés szerint, de el is maradhat
Krémhez:
- 5 dl tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható legyen. 6 egyenlő részre osztjuk, két lapot gáztepsi méretűre kinyújtunk és tepsi hátulján világosra sütjük. A maradék tésztákat egyenként kinyújtjuk a kisütött lapoknak megfelelő szélességben, majd a töltelékkel megtöltjük és feltekerjük, mint a bejglit. A töltelék alapanyagait csak össze kell keverni. A tekercseket egymás mellé tesszük egy tepsibe, 180 fokon szép pirosra sütjük. A krémhez a tejben felfőzzük a pudingot, majd ha már langyosra hűlt akkor kihabosítjuk a margarinnal és a porcukorral. Az egyik lapra rákenjük a vaníliás krém felét, ráfektetjük a kisütött tekercseket, majd erre kenjük a maradék krémet és befedjük a másik lappal. Tetejére olvasztott csokit simítunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

