Rózsa recept
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- csipet szódabikarbóna
- kevés tej
A töltelékhez:
- 20 dkg darált mák
- 25 dkg cukor
- 2 dl tej
- 4 ek étkezési keményítő
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom leve
- aszalt gyümölcsök ízlés szerint, de el is maradhat
Krémhez:
- 5 dl tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható legyen. 6 egyenlő részre osztjuk, két lapot gáztepsi méretűre kinyújtunk és tepsi hátulján világosra sütjük. A maradék tésztákat egyenként kinyújtjuk a kisütött lapoknak megfelelő szélességben, majd a töltelékkel megtöltjük és feltekerjük, mint a bejglit. A töltelék alapanyagait csak össze kell keverni. A tekercseket egymás mellé tesszük egy tepsibe, 180 fokon szép pirosra sütjük. A krémhez a tejben felfőzzük a pudingot, majd ha már langyosra hűlt akkor kihabosítjuk a margarinnal és a porcukorral. Az egyik lapra rákenjük a vaníliás krém felét, ráfektetjük a kisütött tekercseket, majd erre kenjük a maradék krémet és befedjük a másik lappal. Tetejére olvasztott csokit simítunk.