Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rózsa recept

Rózsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 10 dkg vaj
    • 30 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag sütőpor
    • csipet szódabikarbóna
    • kevés tej

    A töltelékhez:

    • 20 dkg darált mák
    • 25 dkg cukor
    • 2 dl tej
    • 4 ek étkezési keményítő
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 citrom leve
    • aszalt gyümölcsök ízlés szerint, de el is maradhat

    Krémhez:

    • 5 dl tej
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható legyen.  6 egyenlő részre osztjuk, két lapot gáztepsi méretűre kinyújtunk és tepsi hátulján világosra sütjük. A maradék tésztákat egyenként kinyújtjuk a kisütött lapoknak megfelelő szélességben, majd a töltelékkel megtöltjük és feltekerjük, mint a bejglit. A töltelék alapanyagait csak össze kell keverni. A tekercseket egymás mellé tesszük egy tepsibe, 180 fokon szép pirosra sütjük. A krémhez a tejben felfőzzük a pudingot, majd ha már langyosra hűlt akkor kihabosítjuk a margarinnal és a porcukorral. Az egyik lapra rákenjük a vaníliás krém felét, ráfektetjük a kisütött tekercseket, majd erre kenjük a maradék krémet és befedjük a másik lappal. Tetejére olvasztott csokit simítunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá