Rózsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rózsa

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet szódabikarbóna
  • kevés tej

A töltelékhez:

  • 20 dkg darált mák
  • 25 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 4 ek étkezési keményítő
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom leve
  • aszalt gyümölcsök ízlés szerint, de el is maradhat

Krémhez:

  • 5 dl tej
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható legyen.  6 egyenlő részre osztjuk, két lapot gáztepsi méretűre kinyújtunk és tepsi hátulján világosra sütjük. A maradék tésztákat egyenként kinyújtjuk a kisütött lapoknak megfelelő szélességben, majd a töltelékkel megtöltjük és feltekerjük, mint a bejglit. A töltelék alapanyagait csak össze kell keverni. A tekercseket egymás mellé tesszük egy tepsibe, 180 fokon szép pirosra sütjük. A krémhez a tejben felfőzzük a pudingot, majd ha már langyosra hűlt akkor kihabosítjuk a margarinnal és a porcukorral. Az egyik lapra rákenjük a vaníliás krém felét, ráfektetjük a kisütött tekercseket, majd erre kenjük a maradék krémet és befedjük a másik lappal. Tetejére olvasztott csokit simítunk.