Diós rácsos recept

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 16 dkg zsír
- 33 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 sütőpor
- 1 tejföl
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg darált dió
- lekvár
Elkészítése:
A lisztet, a sütőporral, a zsírral, a 8 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, a tejföllel és 1 tojássárgájával összegyúrjuk. A tészta 2/3-ad részét tepsibe nyújtjuk, megkenjük lekvárral rá tesszük a tölteléket.
Töltelék: 5 tojás sárgáját 25 dkg porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a diót, a másik vaníliás cukort és a 6 tojás felvert habját. A lekváros felületre kenjük, majd a maradék 1/3-ad tésztából pálcikákat sodrunk és berácsozzuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »