Diós rácsos recept

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 16 dkg zsír
- 33 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 sütőpor
- 1 tejföl
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg darált dió
- lekvár
Elkészítése:
A lisztet, a sütőporral, a zsírral, a 8 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, a tejföllel és 1 tojássárgájával összegyúrjuk. A tészta 2/3-ad részét tepsibe nyújtjuk, megkenjük lekvárral rá tesszük a tölteléket.
Töltelék: 5 tojás sárgáját 25 dkg porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a diót, a másik vaníliás cukort és a 6 tojás felvert habját. A lekváros felületre kenjük, majd a maradék 1/3-ad tésztából pálcikákat sodrunk és berácsozzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »