Diós piskótatekercs gesztenyekrémmel recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 2 dkg liszt
- 6 dkg darált dió
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 dkg porcukor
Krémhez:
- 20 dkg gesztenyemassza
- 0,5 dl rum
- 4 dkg porcukor
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojásokat habosra keverjük, beletesszük a cukrot, és vízfürdőbe állítva addig keverjük, amíg a tojás kicsit langyos lesz. Kézi robotgéppel kemény habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a diós lisztet, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. kb 15-20 perc alatt kisütjük (gáztepsit használjunk).
Mikor kisült a tészta, kivesszük, lehúzzuk a papírt róla, és nedves ruhára tesszük , feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.
A krémhez összedolgozzuk a gesztenyemasszát a rummal, a cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük és a gesztenyéhez keverjük. Megkenjük vele a piskótát.
Hagyjunk kis krémet, és kívül is vonjuk be a sütinket. Darált dióval megszórjuk, szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


