Diós piskótatekercs gesztenyekrémmel recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 2 dkg liszt
- 6 dkg darált dió
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg porcukor
Krémhez:
- 20 dkg gesztenyemassza
- 0,5 dl rum
- 4 dkg porcukor
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojásokat habosra keverjük, beletesszük a cukrot, és vízfürdőbe állítva addig keverjük, amíg a tojás kicsit langyos lesz. Kézi robotgéppel kemény habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a diós lisztet, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. kb 15-20 perc alatt kisütjük (gáztepsit használjunk).
Mikor kisült a tészta, kivesszük, lehúzzuk a papírt róla, és nedves ruhára tesszük , feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.
A krémhez összedolgozzuk a gesztenyemasszát a rummal, a cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük és a gesztenyéhez keverjük. Megkenjük vele a piskótát.
Hagyjunk kis krémet, és kívül is vonjuk be a sütinket. Darált dióval megszórjuk, szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »