Diós, piskótatalléros krémes kocka recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de nem meleg vajat, a sütőporral elkevert lisztet és a darabos diót.
Egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát és 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük.
Lehúzzuk róla a papírt és hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítése:
A habtejszínt kemény habbá verjük.
A többi hozzávalót simára keverjük, majd vízgőz fölött folyamatosan keverve sűrű krémmé főzzük.
Hagyjuk kihűlni, majd kanalanként hozzákeverjük a habtejszínt és jól eldolgozzuk.
A tészta tetejére tesszük a krém felét, kirakjuk piskótatallérral, majd bevonjuk a maradék krémmel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »