Diós, piskótatalléros krémes kocka recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de nem meleg vajat, a sütőporral elkevert lisztet és a darabos diót.
Egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát és 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük.
Lehúzzuk róla a papírt és hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítése:
A habtejszínt kemény habbá verjük.
A többi hozzávalót simára keverjük, majd vízgőz fölött folyamatosan keverve sűrű krémmé főzzük.
Hagyjuk kihűlni, majd kanalanként hozzákeverjük a habtejszínt és jól eldolgozzuk.
A tészta tetejére tesszük a krém felét, kirakjuk piskótatallérral, majd bevonjuk a maradék krémmel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »