Diós piskóta pudingos krémmel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor, vagy szorbit (édesítőszer)
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 marék darált dió
Krémhez:
- 2 csomag csokis pudingpor
- 8 dl tej
- 5-6 ek cukor, vagy szorbit
- 200 g margarin
- 1 ek rum aroma (vagy 0,3 dl rum)
- 2 ek cukor, vagy szorbit
- fél marék darált dió a szóráshoz
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához adjuk a sütőporral elkevert lisztet, valamint a diót. Elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk tojáshabot.
A tésztát kivajazott, közepes méretű tepsibe terítjük, és 190 fokon 20 perc alatt (tűpróba!) megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
Míg sül, a pudingokat elkészítjük.
Krém készítése:
Kevés tejjel és a cukorral a pudingport csomómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, majd hozzáadjuk a kikevert pudingport, és sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni.
Amikor kicsit hűlt, de már nem forró, csomómentesre elkeverjük az előzőleg cukorral (vagy más édesítővel) kihabosított margarinnal, kevés rum aromával, vagy rummal.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát hosszában, középen kettévágjuk. A félbevágott piskóta tetejét megkenjük a krém egy részével (kb. felével), ráfektetjük a másik piskótalapot. A tetejére és oldalaira a maradék krémet elsimítjuk spatulával, majd megszórjuk darált dióval.
Kihűlés után, hidegen szeleteljük.
A diós piskóta pudingos krémmel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 17 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »