Diós nyolcas recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál tejföl
- 1 dl tej
- 1 dkg élesztő
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés só
- 15 dkg margarin
- 20 dkg liszt
- 15 dkg darált dió
Elkészítése:
A tojások fehérjéit a kristálycukorral gőz fölött felverjük. Az élesztőt tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet, margarint, pici sót, tejfölt, tojássárgáját.
A kidolgozott tésztát 3 cipóba vesszük, kinyújtjuk, megkenjük a tojásfehérjés cukor harmadával, és megszórjuk a dió harmadával.
Feltekerjük mint a bejglit, majd ujjnyi darabokra vagdossuk, és nyolcas formára tekerjük. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Dupla adagból készítem,mert nagyon finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »