Diós nyolcas recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 20 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál tejföl
- 1 dl tej
- 1 dkg élesztő
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés só
- 15 dkg margarin
- 20 dkg liszt
- 15 dkg darált dió
Elkészítése:
A tojások fehérjéit a kristálycukorral gőz fölött felverjük. Az élesztőt tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet, margarint, pici sót, tejfölt, tojássárgáját.
A kidolgozott tésztát 3 cipóba vesszük, kinyújtjuk, megkenjük a tojásfehérjés cukor harmadával, és megszórjuk a dió harmadával.
Feltekerjük mint a bejglit, majd ujjnyi darabokra vagdossuk, és nyolcas formára tekerjük. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Dupla adagból készítem,mert nagyon finom!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.