Diós nyolcas recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál tejföl
- 1 dl tej
- 1 dkg élesztő
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kevés só
- 15 dkg margarin
- 20 dkg liszt
- 15 dkg darált dió
Elkészítése:
A tojások fehérjéit a kristálycukorral gőz fölött felverjük. Az élesztőt tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet, margarint, pici sót, tejfölt, tojássárgáját.
A kidolgozott tésztát 3 cipóba vesszük, kinyújtjuk, megkenjük a tojásfehérjés cukor harmadával, és megszórjuk a dió harmadával.
Feltekerjük mint a bejglit, majd ujjnyi darabokra vagdossuk, és nyolcas formára tekerjük. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Dupla adagból készítem,mert nagyon finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

