Diós nyolcas

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Diós nyolcas

Hozzávalók:

  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 dkg élesztő
  • 3 db tojás
  • kevés só
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg darált dió

Elkészítése:

A tojások fehérjéit a kristálycukorral gőz fölött felverjük. Az élesztőt tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet, margarint, pici sót, tejfölt, tojássárgáját.

A kidolgozott tésztát 3 cipóba vesszük, kinyújtjuk, megkenjük a tojásfehérjés cukor harmadával, és megszórjuk a dió harmadával.

Feltekerjük mint a bejglit, majd ujjnyi darabokra vagdossuk, és nyolcas formára tekerjük. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Tipp:

Dupla adagból készítem,mert nagyon finom!