Diós-mézeskalácsos kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé
- 20 dkg dió
- 10 dkg liszt
- 1 kk őrölt szegfűszeg
- 1 kk fahéj
- 25 dkg vaj
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- csipet só
Mázhoz:
- 10-20 dkg csokoládé
- 1 ek olaj
- baracklekvár
- felezett dió
Elkészítése:
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és hagyjuk langyosra hűlni.
A dió felét ledaráljuk, a másik felét durvára törjük mozsárban (vagy éles késsel durvára daraboljuk). Elkeverjük a liszttel és a fűszerekkel.
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A vajat a cukorral kihabosítjuk, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat és ezzel is jól kikeverjük. Hozzáadjuk a közben kihűlt olvasztott csokoládét is. A habot és a diós-lisztes keveréket felváltva, több részletben hozzáadjuk.
A kész tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokos, előmelegített sütőbe tolva kb. 25 perc alatt (tűpróba!) megsütjük.
A baracklekvárt edénybe tesszük, és megmelegítjük.
A megsült süteményt még forrón kenjük meg a meleg lekvárral, és így hagyjuk teljesen kihálni.
A kihűlt süteményt a vízgőz felett, olajjal megolvasztott csokoládéval leöntjük.
Tipp:
A fűszerek helyett használhatunk mézeskalács fűszerkeveréket is.