Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-mézes almás pite recept

Diós-mézes almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 1 csipet só
    • 8 dkg cukor
    • 20 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tejföl
    • fél citrom reszelt héja
    • 3 ek méz
    • pici fahéj
    • 3 ek darált dió

    Töltelék:

    • kb 2 kg alma reszelve
    • 3 ek méz
    • 8-10 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 tk fahéj
    • 3 ek dió darált
    • 1 citrom reszelt héja és leve
    • kb 4 ek búzadara (a szóráshoz)

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe rakjuk míg elkészítjük a tölteléket.

    Az almát lereszeljük (én most nem hámoztam), majd a cukrokkal, mézzel, fahéjjal, citromlével feltesszük főni. Sűrűsödésig főzzük, kb 10-15 perc. Kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a citrom héját és a diót.

    A tésztát ketté vesszük, majd lisztezett felületen nyújtjuk, 8a tepsi mérte attól függ, hogy mennyire szeretjük vastagon a tésztát).

    Megszórjuk darával, rásimítjuk a tölteléket, beborítjuk a másik kinyújtott tésztával, villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőbe toljuk.

    160 fokon kb 30 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá