Diós-mézes almás pite recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 csipet só
- 8 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tejföl
- fél citrom reszelt héja
- 3 ek méz
- pici fahéj
- 3 ek darált dió
Töltelék:
- kb 2 kg alma reszelve
- 3 ek méz
- 8-10 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tk fahéj
- 3 ek dió darált
- 1 citrom reszelt héja és leve
- kb 4 ek búzadara (a szóráshoz)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe rakjuk míg elkészítjük a tölteléket.
Az almát lereszeljük (én most nem hámoztam), majd a cukrokkal, mézzel, fahéjjal, citromlével feltesszük főni. Sűrűsödésig főzzük, kb 10-15 perc. Kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a citrom héját és a diót.
A tésztát ketté vesszük, majd lisztezett felületen nyújtjuk, 8a tepsi mérte attól függ, hogy mennyire szeretjük vastagon a tésztát).
Megszórjuk darával, rásimítjuk a tölteléket, beborítjuk a másik kinyújtott tésztával, villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőbe toljuk.
160 fokon kb 30 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.