Diós-mézes almás pite recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 csipet só
- 8 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 dl tejföl
- fél citrom reszelt héja
- 3 ek méz
- pici fahéj
- 3 ek darált dió
Töltelék:
- kb 2 kg alma reszelve
- 3 ek méz
- 8-10 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tk fahéj
- 3 ek dió darált
- 1 citrom reszelt héja és leve
- kb 4 ek búzadara (a szóráshoz)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe rakjuk míg elkészítjük a tölteléket.
Az almát lereszeljük (én most nem hámoztam), majd a cukrokkal, mézzel, fahéjjal, citromlével feltesszük főni. Sűrűsödésig főzzük, kb 10-15 perc. Kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a citrom héját és a diót.
A tésztát ketté vesszük, majd lisztezett felületen nyújtjuk, 8a tepsi mérte attól függ, hogy mennyire szeretjük vastagon a tésztát).
Megszórjuk darával, rásimítjuk a tölteléket, beborítjuk a másik kinyújtott tésztával, villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőbe toljuk.
160 fokon kb 30 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


