Diós-mézes almás pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Diós-mézes almás pite

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csipet só
  • 8 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1 dl tejföl
  • fél citrom reszelt héja
  • 3 ek méz
  • pici fahéj
  • 3 ek darált dió

Töltelék:

  • kb 2 kg alma reszelve
  • 3 ek méz
  • 8-10 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tk fahéj
  • 3 ek dió darált
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • kb 4 ek búzadara (a szóráshoz)

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe rakjuk míg elkészítjük a tölteléket.

Az almát lereszeljük (én most nem hámoztam), majd a cukrokkal, mézzel, fahéjjal, citromlével feltesszük főni. Sűrűsödésig főzzük, kb 10-15 perc. Kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a citrom héját és a diót.

A tésztát ketté vesszük, majd lisztezett felületen nyújtjuk, 8a tepsi mérte attól függ, hogy mennyire szeretjük vastagon a tésztát).

Megszórjuk darával, rásimítjuk a tölteléket, beborítjuk a másik kinyújtott tésztával, villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőbe toljuk.

160 fokon kb 30 perc alatt megsütjük.