Diós marcipános kakastaréj recept
Elkészítése:
A lisztet tálba teszem, a közepébe fészket alakítok ki. Belerakom a cukrot, rámorzsolom az élesztőt és ráöntöm a langyos tejet.
Hagyom, hogy az élesztő felfusson. Ekkor hozzáadom a többi alapanyagot és sima tésztává gyúrom.
Letakarva 30 percig pihentetem. Ezalatt elkészítem a tölteléket.
A diót ledarálom, a marcipánt fél cm-es kockákra vágom, majd a többi hozzávalóval összekeverem. A tésztát átgyúrom, majd újabb 30 percig pihentetem. 30×42 centis téglalappá nyújtom, 6 részre vágom, megkenem a töltelékkel, majd a téglalapokat feltekerem.
2 centiméterenként bevagdosom, de nem vágom át a tésztát .
Félkör alakra igazítva sütőpapíros lemezre rakosgatom, ekkor magától kialakul a kakastaréj forma. Újabb kelesztés nélkül 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütöm. Porcukorral megszórva tálalom.