Diós marcipános kakastaréj recept

Elkészítése:
A lisztet tálba teszem, a közepébe fészket alakítok ki. Belerakom a cukrot, rámorzsolom az élesztőt és ráöntöm a langyos tejet.
Hagyom, hogy az élesztő felfusson. Ekkor hozzáadom a többi alapanyagot és sima tésztává gyúrom.
Letakarva 30 percig pihentetem. Ezalatt elkészítem a tölteléket.
A diót ledarálom, a marcipánt fél cm-es kockákra vágom, majd a többi hozzávalóval összekeverem. A tésztát átgyúrom, majd újabb 30 percig pihentetem. 30×42 centis téglalappá nyújtom, 6 részre vágom, megkenem a töltelékkel, majd a téglalapokat feltekerem.
2 centiméterenként bevagdosom, de nem vágom át a tésztát .
Félkör alakra igazítva sütőpapíros lemezre rakosgatom, ekkor magától kialakul a kakastaréj forma. Újabb kelesztés nélkül 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütöm. Porcukorral megszórva tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »