Diós linzer recept
Hozzávalók:
- 52 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1 citrom reszelt héja
- lekvár
- kevés darált dió, vaníliás cukorral összekeverve
Elkészítése:
A margarint elmorzsoljuk a lisztben, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk a tésztát. Közben 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
Kiszaggatjuk a tésztánkat 3-4 mm vékonyra, felét közepén kilyukasztjuk.
Amikor a lyukas felét sütjük, közvetlenül mielőtt a tepsibe rakjuk, kenjük meg tojás fehérjével és forgassuk bele a darált dióba. Szép aranybarnára sütjük, majd összeragasztjuk lekvárral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

