Diós linzer recept
Hozzávalók:
- 52 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1 citrom reszelt héja
- lekvár
- kevés darált dió, vaníliás cukorral összekeverve
Elkészítése:
A margarint elmorzsoljuk a lisztben, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk a tésztát. Közben 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
Kiszaggatjuk a tésztánkat 3-4 mm vékonyra, felét közepén kilyukasztjuk.
Amikor a lyukas felét sütjük, közvetlenül mielőtt a tepsibe rakjuk, kenjük meg tojás fehérjével és forgassuk bele a darált dióba. Szép aranybarnára sütjük, majd összeragasztjuk lekvárral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

