Diós linzer recept

Hozzávalók:
- 52 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 citrom reszelt héja
- lekvár
- kevés darált dió, vaníliás cukorral összekeverve
Elkészítése:
A margarint elmorzsoljuk a lisztben, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk a tésztát. Közben 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
Kiszaggatjuk a tésztánkat 3-4 mm vékonyra, felét közepén kilyukasztjuk.
Amikor a lyukas felét sütjük, közvetlenül mielőtt a tepsibe rakjuk, kenjük meg tojás fehérjével és forgassuk bele a darált dióba. Szép aranybarnára sütjük, majd összeragasztjuk lekvárral.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »