Diós-lekváros szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához
- 40 dkg finomliszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 20 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dl tejföl
- 1 csipet só
Töltelékhez
- 10 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 dl tej
- 0.5 csomag sütőpor
- 20 dkg darált dió
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 6 ek sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és két részre osztjuk. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe nyújtjuk az egyik rész tésztát, lekvárral megkenjük, erre ráöntjük a tölteléket, és a másik tésztalappal befedjük.
Előmelegített sütőben készre sütjük. Miután megsült és kissé kihűlt, felszeleteljük, és porcukorral meghintjük.
A töltelék elkészítése:
A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a sütőport, a darált diót és a keményre felvert habot
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »