Diós-lekváros szelet recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához
- 40 dkg finomliszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 20 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dl tejföl
- 1 csipet só
Töltelékhez
- 10 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 dl tej
- 0.5 csomag sütőpor
- 20 dkg darált dió
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 6 ek sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és két részre osztjuk. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe nyújtjuk az egyik rész tésztát, lekvárral megkenjük, erre ráöntjük a tölteléket, és a másik tésztalappal befedjük.
Előmelegített sütőben készre sütjük. Miután megsült és kissé kihűlt, felszeleteljük, és porcukorral meghintjük.
A töltelék elkészítése:
A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a sütőport, a darált diót és a keményre felvert habot
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.