Diós kiflik recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 50 db-hoz:
- 10 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk sütőpor
- 20 dkg liszt
- csipet só
- fél narancs reszelt héja és leve
- 5 dkg olvasztott csokoládé a díszítéshez
Egyszerű vendégváró édes falatkák pici csokival bolondítva. Nincs szükség hűtőben pihentetésre azonnal süthető diós finomság, amit többször is elkészítettem már, ajánlom nektek is szeretettel.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsit sütőpapírral béleljük.
A hozzávalókból kissé ragacsos tésztát kapunk, amit 5 egyenlő részre vágva, egyenként további 10 darabra szelünk. Lisztezett kézzel kis kifliket sodrunk és a papírozott lemezre tesszük egymástól kissé távolabb, mert picit terjedni fognak sülés közben.
Forró előmelegített sütőbe tolva 10-15 perc alatt világosra sütjük. Vigyázat hamar megéghet és nem omlós ha nagyon kiszárítjuk! Ujjunkkal óvatosan megnyomkodjuk a kiflik tetejét, és ha azt puhának még érezzük, akkor jó :)
Piruló dió és narancs illat lengi be konyhánkat, emiatt picit karácsonyi dejavuuu érzésünk lehet!
Amikor teljesen kihűltek, csokoládét olvasztunk és vékony sugárban a kiflikre csorgatjuk. Amint megdermed a csokoládé már fogyasztható is!
Kötényeket felkötni!Alkotásra fel :O
Tipp:
Kis műanyag zacskóba tördeljük a keserű/tej csokit, amit forró vízzel teli edénykébe helyezünk, amíg teljesen el nem olvad, majd pici lyukat vágva az egyik csücskére, egyenletesen,maszatolás nélkül tudjuk kezelni az olvadt csokit :)
Jól záródó edényben sokáig eláll.