Diós kiflik

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók 50 db-hoz:

  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 db tojás
  • 1 kk sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • csipet só
  • fél narancs reszelt héja és leve
  • 5 dkg olvasztott csokoládé a díszítéshez

Egyszerű vendégváró édes falatkák pici csokival bolondítva. Nincs szükség hűtőben pihentetésre azonnal süthető diós finomság, amit többször is elkészítettem már, ajánlom nektek is szeretettel.

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A  tepsit sütőpapírral béleljük.

A hozzávalókból kissé ragacsos tésztát kapunk, amit 5 egyenlő részre vágva, egyenként további 10 darabra szelünk. Lisztezett kézzel kis kifliket sodrunk és a papírozott lemezre tesszük egymástól kissé távolabb, mert picit terjedni fognak sülés közben.

Forró előmelegített sütőbe tolva 10-15 perc alatt világosra sütjük. Vigyázat hamar megéghet és nem omlós ha nagyon kiszárítjuk! Ujjunkkal óvatosan megnyomkodjuk a kiflik tetejét,  és ha azt puhának még érezzük, akkor jó :)

Piruló dió és narancs illat lengi be konyhánkat, emiatt picit karácsonyi dejavuuu érzésünk lehet!
Amikor teljesen kihűltek, csokoládét olvasztunk és vékony sugárban a kiflikre csorgatjuk. Amint megdermed a csokoládé már fogyasztható is!
Kötényeket felkötni!Alkotásra fel :O

Tipp:

Kis műanyag zacskóba tördeljük a keserű/tej csokit, amit forró vízzel teli edénykébe helyezünk, amíg teljesen el nem olvad, majd pici lyukat vágva az egyik csücskére, egyenletesen,maszatolás nélkül tudjuk kezelni az olvadt csokit :)
Jól záródó edényben sokáig eláll.