Diós kifli lisztérzékenyeknek recept

Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött felverjük, majd belekeverjük a darált diót.
Habzsákba téve sütőpapíros lemezre kifli formát nyomunk, és 180 fokra előmelegített sütőben rövid ideig sütjük.
Ha a kiflik alja világosbarna, kész a kifli. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Az 5 tojássárgáját gőz felett habosra keverjük a cukorral, és ha kihűlt, beleforgatjuk a vajat.
Nyomózsákba tesszük a krémet és a kiflik tetejére nyomjuk. Olvasztott csokival díszítjük.
Tipp:
Annak ellenére hogy ilyen sok cukor kell bele, a süti nem émelyítően édes, nagyon finom, eteti magát. Gluténérzékenyek bátran fogyaszthatják, de azért ez kalória bomba.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »