Diós kevert sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 34 dkg cukor
- 11 ek víz
- 12 dkg darált dió
- 23 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 ek citromlé
A bevonathoz:
- 10 dkg vaj
- 2 ek kakaópor
- 2 ek liszt
- 2 ek víz
- 20 dkg cukor
- fél fiola rumaroma
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral keményre felvertem (habverővel kb 10 perc), hozzáadtam kanalanként a vizet, citromlevet, majd a sütőporral elkevert diós, lisztes keveréket. 180 fokra melegített sütőben megsütöttem egy közepes tepsiben.
A bevonathoz: a hozzávalókat csomómentesre kikevertem a vaj kivételével és felfőztem. A tűzről levéve a vajat hozzákevertem, majd visszatettem a tűzre és addig főztem, míg sűrű nem lett a máz. Ekkor a tészta tetejére csurgattam, a tálcán jól megrázogattam ,hogy egyenletesen kerüljön az egész süteményre. A még meleg bevonatra darált diót szórtam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »