Diós kevert sütemény recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 34 dkg cukor
- 11 ek víz
- 12 dkg darált dió
- 23 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 ek citromlé
A bevonathoz:
- 10 dkg vaj
- 2 ek kakaópor
- 2 ek liszt
- 2 ek víz
- 20 dkg cukor
- fél fiola rumaroma
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral keményre felvertem (habverővel kb 10 perc), hozzáadtam kanalanként a vizet, citromlevet, majd a sütőporral elkevert diós, lisztes keveréket. 180 fokra melegített sütőben megsütöttem egy közepes tepsiben.
A bevonathoz: a hozzávalókat csomómentesre kikevertem a vaj kivételével és felfőztem. A tűzről levéve a vajat hozzákevertem, majd visszatettem a tűzre és addig főztem, míg sűrű nem lett a máz. Ekkor a tészta tetejére csurgattam, a tálcán jól megrázogattam ,hogy egyenletesen kerüljön az egész süteményre. A még meleg bevonatra darált diót szórtam.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.