Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós kevert sütemény recept

Diós kevert sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 34 dkg cukor
    • 11 ek víz
    • 12 dkg darált dió
    • 23 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 1 ek citromlé

    A bevonathoz:

    • 10 dkg vaj
    • 2 ek kakaópor
    • 2 ek liszt
    • 2 ek víz
    • 20 dkg cukor
    • fél fiola rumaroma

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral keményre felvertem (habverővel kb 10 perc), hozzáadtam kanalanként a vizet, citromlevet, majd a sütőporral elkevert diós, lisztes keveréket. 180 fokra melegített sütőben megsütöttem egy közepes tepsiben.

    A bevonathoz: a hozzávalókat csomómentesre kikevertem a vaj kivételével és felfőztem. A tűzről levéve a vajat hozzákevertem, majd visszatettem a tűzre és addig főztem, míg sűrű nem lett a máz. Ekkor a tészta tetejére csurgattam, a tálcán jól megrázogattam ,hogy egyenletesen kerüljön az egész süteményre. A még meleg bevonatra darált diót szórtam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá