Diós kevert sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 34 dkg cukor
- 11 ek víz
- 12 dkg darált dió
- 23 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 ek citromlé
A bevonathoz:
- 10 dkg vaj
- 2 ek kakaópor
- 2 ek liszt
- 2 ek víz
- 20 dkg cukor
- fél fiola rumaroma
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral keményre felvertem (habverővel kb 10 perc), hozzáadtam kanalanként a vizet, citromlevet, majd a sütőporral elkevert diós, lisztes keveréket. 180 fokra melegített sütőben megsütöttem egy közepes tepsiben.
A bevonathoz: a hozzávalókat csomómentesre kikevertem a vaj kivételével és felfőztem. A tűzről levéve a vajat hozzákevertem, majd visszatettem a tűzre és addig főztem, míg sűrű nem lett a máz. Ekkor a tészta tetejére csurgattam, a tálcán jól megrázogattam ,hogy egyenletesen kerüljön az egész süteményre. A még meleg bevonatra darált diót szórtam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

