Diós kevert sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 5 tojás
  • 34 dkg cukor
  • 11 ek víz
  • 12 dkg darált dió
  • 23 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 ek citromlé

A bevonathoz:

  • 10 dkg vaj
  • 2 ek kakaópor
  • 2 ek liszt
  • 2 ek víz
  • 20 dkg cukor
  • fél fiola rumaroma

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral keményre felvertem (habverővel kb 10 perc), hozzáadtam kanalanként a vizet, citromlevet, majd a sütőporral elkevert diós, lisztes keveréket. 180 fokra melegített sütőben megsütöttem egy közepes tepsiben.

A bevonathoz: a hozzávalókat csomómentesre kikevertem a vaj kivételével és felfőztem. A tűzről levéve a vajat hozzákevertem, majd visszatettem a tűzre és addig főztem, míg sűrű nem lett a máz. Ekkor a tészta tetejére csurgattam, a tálcán jól megrázogattam ,hogy egyenletesen kerüljön az egész süteményre. A még meleg bevonatra darált diót szórtam.