Diós kávés szelet recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tojásfehérjékből pici sóval kemény habot verünk. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet és a sütőporral elkevert lisztet.
Hozzáadjuk a darált diót és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk alaposan kihűlni.
A porcukrot és a tojássárgát alaposan kikeverjük majd hozzáadjuk a puha vajat és a vaníliás cukrot. Alaposan átkeverjük és hozzáadjuk a forró kávét.
Habverővel addig keverjük míg sűrű krémet nem kapunk. Ezzel a krémmel megkenjük a sütemény tetejét és durvára darált dióval megszórjuk. Hideg helyen hagyjuk megdermedni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


