Diós- kávés szelet recept
Elkészítése:
Tészta elkészítés:
Habosra keverjük a 30 dkg porcukrot, 1 dl kávét, és a 4 tojás sárgáját, majd hozzáadunk 20 dkg lisztet, 10 dkg diót, fél csomag sütőport és a 4 tojás fehérjéből felvert habot. Előmelegített sütőbe 15-20 perc alatt készre sütjük.
Krém készítése:
Felfőzzük a 3 tojás sárgáját, 3 ek lisztet, 1 csomag vaníliás cukrot, és a 3 dl tejet, majd kihűtjük.
Kikeverjük a 10 dkg vajat, 15 dkg margarint és a 25 dkg porcukrot majd a főzött krémhez adjuk és a tésztára tesszük. A tetejét olvaszott csokival megkenjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

