Diós- kávés szelet recept
Elkészítése:
Tészta elkészítés:
Habosra keverjük a 30 dkg porcukrot, 1 dl kávét, és a 4 tojás sárgáját, majd hozzáadunk 20 dkg lisztet, 10 dkg diót, fél csomag sütőport és a 4 tojás fehérjéből felvert habot. Előmelegített sütőbe 15-20 perc alatt készre sütjük.
Krém készítése:
Felfőzzük a 3 tojás sárgáját, 3 ek lisztet, 1 csomag vaníliás cukrot, és a 3 dl tejet, majd kihűtjük.
Kikeverjük a 10 dkg vajat, 15 dkg margarint és a 25 dkg porcukrot majd a főzött krémhez adjuk és a tésztára tesszük. A tetejét olvaszott csokival megkenjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

