Diós kalács recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt (15 dkg rétesliszt, 15 dkg búzafinomliszt)
- 1-2 ek cukor
- 1 csomag szárított élesztő
- 180 ml langyos víz
- 5 dkg margarin
- 1 csipet só
Töltelék:
- 200 g darált dió
- 100 g cukor
- 100 ml forró víz
- rumaroma
- 1 mk fahéj
Elkészítése:
A tésztához a lisztet, az élesztőt, a sót, a cukrot egy tálba tesszük, majd a növényi margarint belemorzsoljuk. A langyos vizet hozzáöntjük, hólyagosra dagasztjuk. Duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a cukrot a vízzel, a fahéjjal felfőzzük, majd beleöntjük a rumaromát. Forró vízzel leöntjük, majd kihűtjük.
26 cm kapcsos tortaformát sütőpapírral kibéleljük. A tésztát 4 részre osztjuk, kerekre nyújtjuk a rétegek közé tölteléket teszünk. Középre helyezünk egy poharat, és 16 részre vágjuk.
A szárakat 2-3-szor megcsavarjuk úgy, hogy az egymás mellett lévőket ellentétes irányba. Még kb. 15 percet kelesztjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Lehet bele mazsolát is tenni, vagy reszelt citrom, vagy narancs héját.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

