Diós kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt (15 dkg rétesliszt, 15 dkg búzafinomliszt)
- 1-2 ek cukor
- 1 csomag szárított élesztő
- 180 ml langyos víz
- 5 dkg margarin
- 1 csipet só
Töltelék:
- 200 g darált dió
- 100 g cukor
- 100 ml forró víz
- rumaroma
- 1 mk fahéj
Elkészítése:
A tésztához a lisztet, az élesztőt, a sót, a cukrot egy tálba tesszük, majd a növényi margarint belemorzsoljuk. A langyos vizet hozzáöntjük, hólyagosra dagasztjuk. Duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a cukrot a vízzel, a fahéjjal felfőzzük, majd beleöntjük a rumaromát. Forró vízzel leöntjük, majd kihűtjük.
26 cm kapcsos tortaformát sütőpapírral kibéleljük. A tésztát 4 részre osztjuk, kerekre nyújtjuk a rétegek közé tölteléket teszünk. Középre helyezünk egy poharat, és 16 részre vágjuk.
A szárakat 2-3-szor megcsavarjuk úgy, hogy az egymás mellett lévőket ellentétes irányba. Még kb. 15 percet kelesztjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Lehet bele mazsolát is tenni, vagy reszelt citrom, vagy narancs héját.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »