Diós kalács recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt (15 dkg rétesliszt, 15 dkg búzafinomliszt)
- 1-2 ek cukor
- 1 csomag szárított élesztő
- 180 ml langyos víz
- 5 dkg margarin
- 1 csipet só
Töltelék:
- 200 g darált dió
- 100 g cukor
- 100 ml forró víz
- rumaroma
- 1 mk fahéj
Elkészítése:
A tésztához a lisztet, az élesztőt, a sót, a cukrot egy tálba tesszük, majd a növényi margarint belemorzsoljuk. A langyos vizet hozzáöntjük, hólyagosra dagasztjuk. Duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a cukrot a vízzel, a fahéjjal felfőzzük, majd beleöntjük a rumaromát. Forró vízzel leöntjük, majd kihűtjük.
26 cm kapcsos tortaformát sütőpapírral kibéleljük. A tésztát 4 részre osztjuk, kerekre nyújtjuk a rétegek közé tölteléket teszünk. Középre helyezünk egy poharat, és 16 részre vágjuk.
A szárakat 2-3-szor megcsavarjuk úgy, hogy az egymás mellett lévőket ellentétes irányba. Még kb. 15 percet kelesztjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Lehet bele mazsolát is tenni, vagy reszelt citrom, vagy narancs héját.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

