Diós holdacska recept

Elkészítése:
Tészta készítése:
A tojássárgáját a porcukorral kikeverjük. A lisztet, a sütőport, a citrom reszelt héját, valamint a levét, az olvasztott vajat, majd a kikevert cukros tojást hozzáadagolva, összekeverjük a tésztát.
Vajjal kikent, lisztezett, közepes tepsibe öntjük. Egyenletesen, enyhén vizes kézzel elsimítjuk a tepsiben.
A lekvárt egyenletesen rákenjük.
Töltelék készítése:
A kemény habbá felvert tojáshoz hozzáadjuk a cukorral kevert darált diót. Óvatosan, hogy a hab ne essen össze.
Az egész tésztára egyenletes vastagságban kenjük el, majd tegyük be a sütőbe.
A sütőt 180 fokra állítva (légkeverés) megsütjük (kb. 30 perc).
A teteje kissé barnás, kemény lesz. Hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, pogácsaszaggatóval kis holdacska alakú sütiket vágunk ki.
Tipp:
A cukor mennyisége ízlés szerint növelhető, vagy csökkenthető.
A diós holdacska kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 45 g
Zsír: 21 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »