Diós holdacska recept
Elkészítése:
Tészta készítése:
A tojássárgáját a porcukorral kikeverjük. A lisztet, a sütőport, a citrom reszelt héját, valamint a levét, az olvasztott vajat, majd a kikevert cukros tojást hozzáadagolva, összekeverjük a tésztát.
Vajjal kikent, lisztezett, közepes tepsibe öntjük. Egyenletesen, enyhén vizes kézzel elsimítjuk a tepsiben.
A lekvárt egyenletesen rákenjük.
Töltelék készítése:
A kemény habbá felvert tojáshoz hozzáadjuk a cukorral kevert darált diót. Óvatosan, hogy a hab ne essen össze.
Az egész tésztára egyenletes vastagságban kenjük el, majd tegyük be a sütőbe.
A sütőt 180 fokra állítva (légkeverés) megsütjük (kb. 30 perc).
A teteje kissé barnás, kemény lesz. Hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, pogácsaszaggatóval kis holdacska alakú sütiket vágunk ki.
Tipp:
A cukor mennyisége ízlés szerint növelhető, vagy csökkenthető.
A diós holdacska kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 45 g
Zsír: 21 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


