Diós guba torta recept
Hozzávalók:
- 5 db kifli
- 25 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 8 dl tej
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál pikáns lekvár
Elkészítése:
A kifliket kb. 1 cm-es darabokra vágjuk. A tejet felmelegítjük, de nem kell forralni. 3 tojás sárgáját kikeverjük 10 dkg cukorral, bele a vanilin cukor, a tejbe öntjük és összekeverjük.
Egy tálba beletesszük a feldarabolt kifliket, ráöntjük a tojásos tejet, óvatosan összeforgatjuk, bele a darált dió és a 10 dkg porcukor.
Tortaformát kivajazzuk, zsemlemorzsával megszórjuk és beletesszük a masszát, belenyomkodjuk, rázogatjuk, hogy összeálljon.
A tetejére rákenünk 1 evőkanál lekvárt. Előmelegített sütőbe tesszük 20-25 percre, 180 fokra
3 tojás fehérjét felverjük habnak, bele 1 evőkanál lekvár, és a torta tetejére kenjük. Visszatesszük a sütőbe, amíg szép barnás nem lesz a hab.
Tipp:
Desszertként, de második fogásként ebédhez is finom, egy tartalmasabb leves után.