Diós guba torta recept

Hozzávalók:
- 5 db kifli
- 25 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 8 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál pikáns lekvár
Elkészítése:
A kifliket kb. 1 cm-es darabokra vágjuk. A tejet felmelegítjük, de nem kell forralni. 3 tojás sárgáját kikeverjük 10 dkg cukorral, bele a vanilin cukor, a tejbe öntjük és összekeverjük.
Egy tálba beletesszük a feldarabolt kifliket, ráöntjük a tojásos tejet, óvatosan összeforgatjuk, bele a darált dió és a 10 dkg porcukor.
Tortaformát kivajazzuk, zsemlemorzsával megszórjuk és beletesszük a masszát, belenyomkodjuk, rázogatjuk, hogy összeálljon.
A tetejére rákenünk 1 evőkanál lekvárt. Előmelegített sütőbe tesszük 20-25 percre, 180 fokra
3 tojás fehérjét felverjük habnak, bele 1 evőkanál lekvár, és a torta tetejére kenjük. Visszatesszük a sütőbe, amíg szép barnás nem lesz a hab.
Tipp:
Desszertként, de második fogásként ebédhez is finom, egy tartalmasabb leves után.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »