Diós és mákos kalács recept

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 0,5 dl olaj
- 2 ek cukor
- 1 csipet só
- 2,5 dkg élesztő
- 20 dkg darált mák
- 20 dkg darált dió
- 40 dkg cukor
- 6 ek lekvár (3 ek baracklekvár, 3 ek meggylekvár)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk egy evőkanál cukorral elkevert kevés meleg tejben, és hagyjuk felfutni. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a maradék meleg tejet, a cukrot, pici sót, olajat és a felfuttatott élesztőt.
Alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyen kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
A kelt tésztát 2 részre osztjuk, és kisodorjuk.
A darált mákhoz hozzáadunk 20 dkg cukrot, 3 evőkanál meggylekvárt, és alaposan összekeverjük.
A darált dióhoz hozzáadunk 20 dkg cukrot, 3 evőkanál baracklekvárt, és alaposan összekeverjük.
A kisodort tésztát megtöltjük a mákos és diós töltelékkel, feltekerjük. Megkenjük a felvert tojássárgával és előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük.
Tipp:
https://www.youtube.com/watch?v=dW-ZRi_qp6w
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »