Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós és mákos kalács recept

Diós és mákos kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 2,5 dl tej
    • 0,5 dl olaj
    • 2 ek cukor
    • 1 csipet só
    • 2,5 dkg élesztő
    • 20 dkg darált mák
    • 20 dkg darált dió
    • 40 dkg cukor
    • 6 ek lekvár (3 ek baracklekvár, 3 ek meggylekvár)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk egy evőkanál cukorral elkevert kevés meleg tejben, és hagyjuk felfutni. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a maradék meleg tejet, a cukrot, pici sót, olajat és a felfuttatott élesztőt.

    Alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyen kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.

    A kelt tésztát 2 részre osztjuk, és kisodorjuk.

    A darált mákhoz hozzáadunk 20 dkg cukrot, 3 evőkanál meggylekvárt, és alaposan összekeverjük.
    A darált dióhoz hozzáadunk 20 dkg cukrot, 3 evőkanál baracklekvárt, és alaposan összekeverjük.

    A kisodort tésztát megtöltjük a mákos és diós töltelékkel, feltekerjük. Megkenjük a felvert tojássárgával és előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük.

    Tipp:

    https://www.youtube.com/watch?v=dW-ZRi_qp6w

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá