Diós és mákos kalács recept

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 0,5 dl olaj
- 2 ek cukor
- 1 csipet só
- 2,5 dkg élesztő
- 20 dkg darált mák
- 20 dkg darált dió
- 40 dkg cukor
- 6 ek lekvár (3 ek baracklekvár, 3 ek meggylekvár)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk egy evőkanál cukorral elkevert kevés meleg tejben, és hagyjuk felfutni. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a maradék meleg tejet, a cukrot, pici sót, olajat és a felfuttatott élesztőt.
Alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyen kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
A kelt tésztát 2 részre osztjuk, és kisodorjuk.
A darált mákhoz hozzáadunk 20 dkg cukrot, 3 evőkanál meggylekvárt, és alaposan összekeverjük.
A darált dióhoz hozzáadunk 20 dkg cukrot, 3 evőkanál baracklekvárt, és alaposan összekeverjük.
A kisodort tésztát megtöltjük a mákos és diós töltelékkel, feltekerjük. Megkenjük a felvert tojássárgával és előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük.
Tipp:
https://www.youtube.com/watch?v=dW-ZRi_qp6w
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »