Diós és mákos kalács

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 0,5 dl olaj
  • 2 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg darált dió
  • 40 dkg cukor
  • 6 ek lekvár (3 ek baracklekvár, 3 ek meggylekvár)
  • 1 tojássárgája

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk egy evőkanál cukorral elkevert kevés meleg tejben, és hagyjuk felfutni. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a maradék meleg tejet, a cukrot, pici sót, olajat és a felfuttatott élesztőt.

Alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyen kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.

A kelt tésztát 2 részre osztjuk, és kisodorjuk.

A darált mákhoz hozzáadunk 20 dkg cukrot, 3 evőkanál meggylekvárt, és alaposan összekeverjük.
A darált dióhoz hozzáadunk 20 dkg cukrot, 3 evőkanál baracklekvárt, és alaposan összekeverjük.

A kisodort tésztát megtöltjük a mákos és diós töltelékkel, feltekerjük. Megkenjük a felvert tojássárgával és előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük.

Tipp:

https://www.youtube.com/watch?v=dW-ZRi_qp6w