Diós és mákos bejgli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 kg liszt
- 50 dkg margarin
- 6 dkg cukor
- 3 dkg élesztő
- 4 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
Diós töltelékhez:
- 60 dkg darált dió
- 20 dkg cukor
- 8 dkg mazsola
- 2 alma
- 1 cs vaníliás cukor
Mákos töltelékhez:
- 60 dkg darált mák
- 1 kávéskanál fahéj
- 2 dl tej
- 8 dkg mazsola
Elkészítése:
Az élesztőt kevés, enyhén cukros, langyos tejbe belemorzsoljuk. A lisztet a szobahőmérsékletű margarinnal, a cukorral és a sóval, valamint a megkelt kovásszal és a maradék tejjel sima tésztává gyúrjuk. Letakarjuk konyharuhával és fél órán át pihentetjük.
A tésztát hat egyforma részre osztjuk, mindegyiket külön-külön fogjuk kinyújtani. Három lapot diós töltelékkel, hármat pedig mákossal töltünk meg.
A diós tölteléket úgy készítjük, hogy a darált diót fahéjjal megszórt, reszelt almával és mazsolával, a mákost pedig meleg tejjel, vaníliás cukorral és mazsolával keverjük össze.
A feltekert rudakat margarinnal kikent tepsibe tesszük, lekenjük tojás sárgájával és pihentetjük addig, amíg a tojás meg nem szárad rajta. Utána újra lekenjük felvert tojás sárgájával és csak utána tesszük az előmelegített sütőbe. 180 fokon kb. 50 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »