Diós-csokis kiflik recept

Hozzávalók:
6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
15 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 kk rumaroma
40 dkg darált dió
1 tábla tortabevonó
1 kk étolaj
Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, lassan beleszitáljuk a porcukort, a vaníliás cukort, majd a rumaromát is belekeverjük. Végül beleszórjuk a darált diót és elkeverjük.
A masszát serpenyőben, közepes tűzön addig kevergetjük, amíg kb a felére összeesik, besűrűsödik. Tálcára simítjuk és hagyjuk kissé kihűlni.
Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. A masszából teáskanálnyi adagokat szaggatunk és kiflivé sodorjuk. A tepsire rakosgatjuk és kb 25 percig sütjük.
A tortabevonót felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, majd a kiflik végét a csokiba mártogatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »