Diós-csokis kiflik recept

Hozzávalók:
6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
15 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 kk rumaroma
40 dkg darált dió
1 tábla tortabevonó
1 kk étolaj
Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, lassan beleszitáljuk a porcukort, a vaníliás cukort, majd a rumaromát is belekeverjük. Végül beleszórjuk a darált diót és elkeverjük.
A masszát serpenyőben, közepes tűzön addig kevergetjük, amíg kb a felére összeesik, besűrűsödik. Tálcára simítjuk és hagyjuk kissé kihűlni.
Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. A masszából teáskanálnyi adagokat szaggatunk és kiflivé sodorjuk. A tepsire rakosgatjuk és kb 25 percig sütjük.
A tortabevonót felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, majd a kiflik végét a csokiba mártogatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »