Hozzávalók:
6 tojásfehérje
15 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 kk rumaroma
40 dkg darált dió
1 tábla tortabevonó
1 kk étolaj
Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, lassan beleszitáljuk a porcukort, a vaníliás cukort, majd a rumaromát is belekeverjük. Végül beleszórjuk a darált diót és elkeverjük.
A masszát serpenyőben, közepes tűzön addig kevergetjük, amíg kb a felére összeesik, besűrűsödik. Tálcára simítjuk és hagyjuk kissé kihűlni.
Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. A masszából teáskanálnyi adagokat szaggatunk és kiflivé sodorjuk. A tepsire rakosgatjuk és kb 25 percig sütjük.
A tortabevonót felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, majd a kiflik végét a csokiba mártogatjuk.