Diós csiga és kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 4 ek margarin
- 1 nagy tejföl
- 25 dkg porcukor
Töltelék:
- 25 dkg darát dió
- 20 dkg porcukor
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet tálba tesszük,az élesztőt a tejfölben felfuttatjuk és hozzáadjuk a liszthez, majd a margarint is, meg a porcukrot. Könnyen gyúrható, lágy tészta legyen.
A tésztát kinyújtjuk, felvert tojással megkenjük, (A töltelékhez összekeverjük a diót a porcukorral) diós cukorral megszórjuk, és ha csigát akarunk, akkor felszeleteljük, ha nem akkor meg úgy ahogy feltekertük sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Felvert tojással lekenjük őket, és megsütjük kb 180-200 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »