Diós csiga és kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 4 ek margarin
- 1 nagy tejföl
- 25 dkg porcukor
Töltelék:
- 25 dkg darát dió
- 20 dkg porcukor
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet tálba tesszük,az élesztőt a tejfölben felfuttatjuk és hozzáadjuk a liszthez, majd a margarint is, meg a porcukrot. Könnyen gyúrható, lágy tészta legyen.
A tésztát kinyújtjuk, felvert tojással megkenjük, (A töltelékhez összekeverjük a diót a porcukorral) diós cukorral megszórjuk, és ha csigát akarunk, akkor felszeleteljük, ha nem akkor meg úgy ahogy feltekertük sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Felvert tojással lekenjük őket, és megsütjük kb 180-200 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »