Diós csiga és kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 4 ek margarin
- 1 nagy tejföl
- 25 dkg porcukor
Töltelék:
- 25 dkg darát dió
- 20 dkg porcukor
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet tálba tesszük,az élesztőt a tejfölben felfuttatjuk és hozzáadjuk a liszthez, majd a margarint is, meg a porcukrot. Könnyen gyúrható, lágy tészta legyen.
A tésztát kinyújtjuk, felvert tojással megkenjük, (A töltelékhez összekeverjük a diót a porcukorral) diós cukorral megszórjuk, és ha csigát akarunk, akkor felszeleteljük, ha nem akkor meg úgy ahogy feltekertük sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Felvert tojással lekenjük őket, és megsütjük kb 180-200 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »