Diós-citromos keksz recept
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg vaj (esetleg margarin)
- 14 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, és kb. 20 perc pihentetés után lisztezett felületen 4 mm vastagra nyújtjuk. A tésztába egymáshoz szorosan belenyomjuk a kissé meglisztezett “keksznyomdát”. (Nekem nincs keksznyomdám, egy legó nagyon jó célt szolgált erre.) Ha mindig meglisztezzük, egész biztos, hogy nem ragad a tésztába.
A kekszek széleit derelyemetszővel elvágjuk, és egy lapos kiszedő kanállal áttesszük a kekszeket egy sütőpapíros tepsire.
Előmelegített, 150 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. A sütési idő tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, de a lényeg, hogy a kekszek világosak maradjanak! A diótól nem lesznek szép sárgák, inkább barnák lesznek. Melegen finom puha.
Jól záródó kekszes fémdobozban a kekszek akár 3 hétig is eltarthatók. A lakásban nagyon finom illat terjeng sokáig a citromhéjtól. Ebből a mennyiségből kb. 70 db keksz lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


