Diós-capuccinós kocka recept

Elkészítése:
Egy sütőpapírral bélelt, 25*35 cm-es tepsi aljára tesszük az apróra vágott diót, elegyengetjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot, zsemlemorzsát, darált diót és a liszttel elkevert sütőport. A dióra ráöntjük a tésztát és 180 fokon megsütjük.
Ha megsült, kifordítjuk a tepsiből a tésztát és lehúzzuk róla a papírt, így a vágott dió kerül fölülre. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd megkenjük nutellával.
A tojás sárgákat a cukorral és a tejjel gőz fölött, állandó keverés mellett besűrítjük. A habtejszínt keményre felverjük és belekeverjük a kihűlt tojáskrémet. A krém felét elterítjük a nutellás rétegen. Főtt cappuccinóba mártogatott babapiskótával kirakjuk a süti tetejét. A megmaradt krémmel befedjük a piskótákat és megszórjuk cappuccino porral, majd hűtőbe rakjuk minimum 5 órára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »