Dionéd recept
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 28 dkg cukor
- 28 dkg dió
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg liszt
- 30 dkg porcukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A megolvasztott margarint habosra keverjük a fehérjékkel, majd a cukorral tovább verjük, amíg krémes állagú lesz. A sütőport és a lisztet elkeverjük, majd a masszához adjuk, majd a diót is és az egészet alaposan elkeverjük.
Egy közepes mérteű tepsit (kb 25*35 cm-es) kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát beleöntjük és egyenletesen elterítjük benne. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).
A tojás sárgákat a porcukorral alaposan kihabosítjuk, majd a kisült, forró tésztára öntjük, egyenletesen elsimítjuk a tésztán. Az egészet hűvös helyre tesszük legalább 24 órára, majd másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

