Dionéd

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Dionéd

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin
  • 6 tojás
  • 28 dkg cukor
  • 28 dkg dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg liszt
  • 30 dkg porcukor

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A megolvasztott margarint habosra keverjük a fehérjékkel, majd a cukorral tovább verjük, amíg krémes állagú lesz. A sütőport és a lisztet elkeverjük, majd a masszához adjuk, majd a diót is és az egészet alaposan elkeverjük.

Egy közepes mérteű tepsit (kb 25*35 cm-es) kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát beleöntjük és egyenletesen elterítjük benne. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).

A tojás sárgákat a porcukorral alaposan kihabosítjuk, majd a kisült, forró tésztára öntjük, egyenletesen elsimítjuk a tésztán. Az egészet hűvös helyre tesszük legalább 24 órára, majd másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük.