Diókrémes, eper szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 púpozott ek rétesliszt
- 8 púpozott ek cukor
- 8 evőkanál víz
- 0,5 csomag sütőpor
- csipet só
Krém:
- 15 dkg dió
- 10 dkg porcukor
- 500 g tejföl
Tetejére:
- 80 dkg eper
- 2 csomag tortazselé (eper ízű)
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az egész tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vizet. Ezután fokozatosan hozzákeverjük a liszt, sütőpor és só keverékét.
Sütőpapírral bélelt (38*30 cm-es) tepsibe öntjük a masszát és az előmelegített sütőben 180 fokon, 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! Ha megsült a tészta, a sütőpapírt még melegen lehúzzuk róla.
A krémhez a diót ledaráljuk és elkeverjük a krém többi hozzávalóival.
A kihűlt tésztát tálcára tesszük és megkenjük a krémmel. Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk és vágott felükkel a krémre tesszük.
A tortazselét a tasakon lévő leírásnak megfelelően elkészítjük és bevonjuk vele a süteményt. Hűtőbe tesszük, kb 1 óra alatt megdermed a zselé és tetszőleges szeletekre vágva tálalhatjuk is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

