Diókrémes, eper szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 púpozott ek rétesliszt
- 8 púpozott ek cukor
- 8 evőkanál víz
- 0,5 csomag sütőpor
- csipet só
Krém:
- 15 dkg dió
- 10 dkg porcukor
- 500 g tejföl
Tetejére:
- 80 dkg eper
- 2 csomag tortazselé (eper ízű)
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az egész tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vizet. Ezután fokozatosan hozzákeverjük a liszt, sütőpor és só keverékét.
Sütőpapírral bélelt (38*30 cm-es) tepsibe öntjük a masszát és az előmelegített sütőben 180 fokon, 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! Ha megsült a tészta, a sütőpapírt még melegen lehúzzuk róla.
A krémhez a diót ledaráljuk és elkeverjük a krém többi hozzávalóival.
A kihűlt tésztát tálcára tesszük és megkenjük a krémmel. Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk és vágott felükkel a krémre tesszük.
A tortazselét a tasakon lévő leírásnak megfelelően elkészítjük és bevonjuk vele a süteményt. Hűtőbe tesszük, kb 1 óra alatt megdermed a zselé és tetszőleges szeletekre vágva tálalhatjuk is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »